Mūsų paukščiai

Virgininis didysis apuokas - lot. Bubo virginianus dar vadinamas Kanados apuoku.

Šiaurės, Vidurio ir Pietų Amerikoje gyvenanti rūšis. Veisimo vietos yra nuo šiaurės miško sienos Aliaskoje ir Kanadoje, per Jungtines Valstijas, Meksiką, Centrinę Ameriką. Pietų Amerikoje jis būna Venesueloje, Kolumbijoje, Peru, Bolivijoje, Brazilijoje, Paragvajuje ir Argentinoje.

Dydis svyruoja nuo 50-60 cm ilgio. Atstumas tarp išskleistų sparnų 134 cm- 143 cm. Patelės yra didesnės nei patinai. Priklausomai nuo porūšių, šie apuokai gali sverti nuo 0,72 iki 2,55 kg. Suaugusieji turi didelius ausų kuokštus, rausvos, rudos arba pilkos spalvos veidą ir baltas dėmelės ant gerklės. Akies rainelė geltona. Kai kurie, ypač iš šiaurinės pusės paukščiai būna šviesesni, o iš Centrinės Amerikos gali būti tamsiai šokoladinės rudos spalvos.

Mūsų kontaktai

Naujienlaiškis

Čia galite užsiprenumeruoti Pelėdų parko naujienas.
© 2019 Pelėdų parkas. Visos teisės saugomos. Sukurta Oskaraz