Mūsų paukščiai

Indijos apuokas, Bengalijos apuokas lot. Bubo bengalensis - didelės paukščių rūšys pelėdinių šeimoje (Strigidae), įvykusios Pietų Azijoje, tokiose šalyse kaip Indija, Pakistanas, Afganistanas, Nepalas, Kinija, Bangladešas, Mianmaras, Butanas, arba Iranas.

Labai panašus į Didijį apuoką. Ruda plunksna su daugybe tamsių dėmių ir linijų. Sparnai yra tamsesni už likusią kūno dalį. Nepaisant nedidelio snapo dydžio, šis apuokas gali jį atidaryti labai plačiai. Jis minta pelėmis, mažais graužikais, žinduoliais ir kartais mažesniais paukščiais.

Bengalų apuokas medžioja daugiausia naktį. Dažniausiai gyvena poromis. Indijos apuoko gyvenimo trukmė yra apie 12 metų

Dažniausiai sutinkamas  kalnų ir uolų tankiuose, miškuose.

Veisimo sezonas

Indijos apuoko veisimo sezonas yra nuo spalio iki balandžio.

Kiaušiniai

Nuo trijų iki keturių kreminių baltų, apvalių ir ovalių kiaušinių su sklandžia struktūra.

Mūsų kontaktai

Naujienlaiškis

Čia galite užsiprenumeruoti Pelėdų parko naujienas.
© 2019 Pelėdų parkas. Visos teisės saugomos. Sukurta Oskaraz