Baltaveidis Afrikos apuokėlis

Narių vertinimas: 5 / 5

Žvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyvi
 

      Baltaveidis Afrikos apuokėlis – Otus leucotis arba Ptilopsis leucotis - būna dviejų porūšių – Šiaurės ir Pietų Afrikos.

Tokie apuokai dažniausiai visiems patinka dėl plunksnų, veidelių ir dailių ausyčių. Afrikos Šiauriniai baltaveidžiai apuokai – aktyvūs naktį. Dieną jie tupi prie medžių kamienų, lapų tankmėje, tankiuose krūmuose ir panašiose slėptuvėse. Maskuojasi tokie apuokai gan meistriškai – prie kūno priglaudžia plunksnas, o iš akių telieka maži horizontalūs plyšeliai. Temstant paukščiai pasikeičia – padidėja jų apimtis, atsiveria didelės ir oranžinės akys. Baltaveidės Šiaurės Afrikos pelėdos įdomios savo neįprastomis plunksnomis. Šilumamėgių pelėdų – Afrikos, Pietų Amerikos, Azijos plunksnos yra gan skurdžios. Gamtoje tokie baltaveidžiai apuokai minta bestuburiais, pavyzdžiui, drugiais, svirpliais, skorpionais, taip pat sumedžioja ir smulkių roplių, paukščių bei žinduolių, ypač – graužikų.     Daugiau foto čia...

 

 

 

Mūsų kontaktai

Naujienlaiškis

Čia galite užsiprenumeruoti Pelėdų parko naujienas.
© 2019 Pelėdų parkas. Visos teisės saugomos. Sukurta Oskaraz